ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні посилюють контроль за виїздом чоловіків через систему «Шлях»

Ольга Денисяка

|

Державна прикордонна служба посилила контроль щодо виїзду за кордон чоловіків призовного віку через систему «Шлях». Про це йдеться в повідомленні ДПСУ.

«Держприкордонслужба посилила заходи, спрямовані на встановлення законних підстав для перетинання державного кордону особами, які внесені до системи ”Шлях”», – йдеться в повідомленні.

В ДПСУ не уточнили, як саме посилили контроль за перетином кордону. Але зазначили, що в результаті цього понад 4,3 тис. особам з початку року було відмовлено у виїзді за межі України, які слідували як водії.

Вже 38 ліцензіатам тимчасово припинено доступ до системи. Також наразі відкрито понад 60 кримінальних проваджень за ст.332 КК України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Окрім цього, про підозру у вчиненні злочину повідомлено 126 особам і засуджено 4 особи.

Також прикордонне відомство України направило 100 листів-інформувань до Укртрансбезпеки щодо виявлених правопорушень ліцензіатами, які вносили до системи «Шлях» інформацію про водіїв, які виїхали за межі України та у визначені законодавством терміни, 60 діб, не повернулися в Україну.

Зокрема, 1,5% осіб, які виїжджали з України у січні-лютому цього року по системі «Шлях», вчасно не повернулися в країну у визначений термін 60 діб, що встановлений Правилами перетину кордону для такої категорії осіб.

«Такий характер правопорушень спостерігається у перевізників майже зі всіх регіонів України, але найбільше з Тернопільської, Закарпатської, Івано-Франківської, Рівненської та Львівської областей. При цьому більшість зловживань відмічаються з боку ФОПів, яким, як і великим підприємствам-перевізникам, надана можливість внесення осіб до системи «Шлях». Великі підприємства більше піклуються про свою репутацію, натомість окремі ФОПи зловживають наданими можливостями і за грошову винагороду, орієнтовно від 3 до 7 тис. доларів США, пропонують свої послуги із внесення даних про осіб до системи. В окремих випадках створюється нове підприємство для здійснення протиправної діяльності», – повідомили в ДПСУ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *