ОСТАННІ НОВИНИ

У «Шахедах» виявили запчастини з країн-партнерів України, – Данілов

Ольга Денисяка

|

У збитих в Україні російських дронах Shahed іранського виробництва виявили запчастини з країн-партнерів. Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Олексій Данілов в ефірі телемарафону.

«Ми маємо в наявності майже цілий Shahed. Розібрали і, на жаль, виявили там частини, які не виробляються ні в Ірані, ні в Росії. Зараз будемо дуже ретельно розбиратися з цим питанням, звертатися у відповідні інституції для того, щоб поставити крапку», – сказав Данілов.

Секретар Ради національної безпеки та оборони зазначив, що необхідно розібратися, як до РФ, попри санкції, потрапляють західні запчастини. Також він припустив, що запчастини могли закуповуватися ще до початку повномасштабного вторгнення, оскільки дрони здебільшого вироблялися в 2019-2021 роках.

Зазначимо, що протягом травня Росія суттєво активізувала свої масовані атаки, загалом випустивши по Україні 408 ударних дронів Shahed-136/131 та 185 ракет різного типу. Наша ППО знищила 90% безпілотників і 83% ракет.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *