ОСТАННІ НОВИНИ

Скоро настане час для наступу, – Сирський про Лиманський напрямок

Ольга Денисяка

|

Захисники України продовжують утримувати займані рубежі на Лиманському напрямку і «скоро настане час для наступу». Про це заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський.

«Лиманський напрямок. Наші частини і підрозділи продовжують стійко утримувати займані рубежі та позиції, відбивають всі спроби ворога просунутися вперед в районах Болгорівка, Спірне, Новоселівське, Торське завдають йому значних втрат в особовому складі і техніці», – заявив Сирський.

Командувач Сухопутних військ ЗСУ зустрівся з командирами частин та підрозділів, які виконують завдання на найбільш «гарячих точках» фронту. Вони обговорили можливі сценарії розвитку подій на цьому напрямку та поточну ситуацію на фронті.

«Зазначив, що скоро настане той час, коли ми перейдемо до активних наступальних дій, визначив конкретні завдання на підготовку до них», – наголосив командувач сухопутних військ.

Також Олександр Сирський нагородив на передовій воїнів 10 огшбр, 54 омбр, 81 одшбр, 95 одшбр, 92 омбр.

Зазначимо, щодо ситуації на Лиманському напрямку у ранковому зведенні 29 травня Генштаб повідомив, що рашисти наступальних дій не проводили. Завдали авіаударів в районах Ягідного Харківської області; Сергіївки, Білогорівки Луганської області; Іванівки, Спірного, Рай-Олександрівки, Веселого Донецької області. Під артилерійським вогнем опинились Невське, Білогорівка Луганської області; Торське, Верхньокам’янське та Спірне Донецької області.

Додамо, 25 травня радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що контрнаступ вже почався і триває декілька днів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *