ОСТАННІ НОВИНИ

Закликами до примусової роботи Росія все більше нагадує СРСР, – розвідка

Наталя Дуляба

|

У Росії останнім часом почастішали заклики до примусової роботи громадян на потреби війни, що нагадує підхід Радянського Союзу. Про це йдеться в огляді розвідки за 28 травня, яке оприлюднило Міністерство оборони Великої Британії.

Розвідники зауважують, що протягом останніх тижнів тон публічних дебатів у Росії перейшов від простого покарання тих, хто критикує «спецоперацію в Україні», до закликів, аби громадяни активно жертвували собою на підтримку війни.

Відомо, що російські державні ЗМІ та бізнес-групи звернулися до Міністерства економіки з проханням надати дозвіл на 6-денний робочий тиждень для працівників, зважаючи на економічні вимоги війни. Як зауважують британці, очевидно, за це не передбачена додаткова оплата.

21 травня провідна російська пропагандистка Маргарита Симоньян заявила, що громадяни повинні працювати на заводах з виробництва боєприпасів по дві додаткові години щодня після своєї основної роботи.

«Зміна тональності розмов явно перегукується з радянським відчуттям суспільного примусу. Це також підкреслює, що керівництво швидше за все вважає економічні показники вирішальним фактором перемоги у війні», – зауважують у британській розвідці.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *