ОСТАННІ НОВИНИ

Росія має вивести війська з України, – Шольц

Андрій Котенський

|

Канцлер Німеччини Олаф Шольц під час візиту до Таллінна запевнив, що підтримка України з боку Заходу не зменшиться, а Росії настав час вивести війська та усвідомити, що розв’язана нею війна є безглуздою, повідомляє Європейська правда.

Під час пресконференції після зустрічі лідерів країн Балтії в столиці Естонії Шольц підкреслив важливість оборони східного флангу Північноатлантичного Альянсу, додавши, що Росії не вдалось його послабити.

«Путін помилився у своїх розрахунках. Він хотів послабити НАТО, але домігся зворотного», – заявив канцлер Німеччини.

Він запевнив, що Німеччина продовжить підтримувати Україну політично, зброєю і гуманітарною допомогою. «Це рішення непохитне», – підкреслив Шольц, додавши, що Захід має посилити санкції проти Росії і знайти способи запобігти ухиленню від них.

«Разом із країнами Балтії, Європейським союзом і міжнародними партнерами ми продовжуватимемо твердо стояти на боці України і надавати їй допомогу стільки, скільки буде потрібно. Росія повинна зрозуміти, що ця війна безглузда, і вона повинна вивести свої війська», – заявив канцлер ФРН.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *