ОСТАННІ НОВИНИ

Міноборони замовило для захисників український всюдихід «Богун»

Андрій Котенський

|

Міністр оборони України Олексій Резніков протестував всюдихід «Богун» українського виробництва і розповів, що перші снігоболотоходи вже допомагають нашим захисникам на фронті.

Резніков залишився в захваті від українських всюдиходів «Богун».

«Завжди приємно випробовувати техніку, яка йде на фронт, а коли йдеться про техніку українського виробництва – це насолода. Я в захваті! Висококласна автівка. Кажу не як міністр оборони, а як активний учасник чемпіонатів України з трофі-рейдів (перегонів по бездоріжжю)», – повідомив Олексій Резніков.

За словами міністра оборони, два «Богуни» вже воюють в різних підрозділах. Наприклад, спеціально для десантників, штурмовиків зроблено «Богун» типу «кабріолет», де прибрали кабіну як таку, натомість обладнавши місця для особового складу, зробивши з неї десантну машину.

Наразі інші підрозділи випробовують техніку, встановлюють різного типу озброєння для використання у військових діях. Є навіть версія медичного евакуатора.

Ба більше, є вже й додаткові заявки від окремих командувачів.

«Головна наша цінність – це життя та здоров’я наших людей. І ми маємо їх зберегти. Якісна зброя, якісна техніка – важливі для цього. Наші партнери нам допомагають і будуть з нами до перемоги. Але розвиток національного ВПК є одним з пріоритетних напрямків для нас», – додав Олексій Резніков.

Снігоболотохід «Богун» – український автомобіль підвищеної прохідності з колісною формулою 4×4. Головне його призначення – ліквідація надзвичайних ситуацій та порятунку людей у снігових заметах, на сипучих ґрунтах і водних перешкодах.

Снігоболотохід може долати майже будь-які перешкоди: їхати крутими схилами. Автомобіль не боїться води й може плисти наче човен. Машина високої прохідності, із діаметром коліс 160 см. У великих колесах «Богуна» є спеціальні баки, в кожному з яких – по 50 літрів пального.

Екіпаж складається з шести осіб. Також є два місця для потерпілих на ношах.

У цієї доволі потужної машини витрата пального тільки 6 літрів на 100 кілометрів. А завдяки «ГПС навігаторові» він може рухатися навіть в умовах фактично нульової видимості.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *