ОСТАННІ НОВИНИ

Ексголова сільради на Львівщині розікрав гроші на будівництві дитсадка

Ольга Денисяка

|

На Львівщині колишнього голову сільської ради та підрядника підозрюють у заволодінні понад 360 тис. грн під час будівництва дитячого садка. Про це повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, в кінці 2018 року між однією із сільрад Львівщини та очолюваним підозрюваним товариством було укладено договір про виконання будівельних робіт. За умовами договору підприємство повинно було збудувати дитячий    садок-ясла та здійснити ряд робіт.

«В подальшому, з метою заволодіння бюджетними коштами підрядник надав підроблений акт виконаних робіт. У ньому він вказав роботи, які ним в повному обсязі не були виконані. Зокрема, не встановлені дитячі гірки і лавочки, не впорядкована територія, не облаштоване освітлення та інше. В свою чергу, сільський голова прийняв та неправомірно підписав завідомо неправдивий акт виконаних робіт», – йдеться в повідомленні.

Таким чином, суб’єкту господарювання було безпідставно перераховано з державного бюджету понад 360 000 грн за роботи, які фактично не були виконані.

Правоохоронці не розголошують імен підозрюваних. За даними ZAXID.NET, підозрюваним є колишній голова Сілецької сільської ради Червоноградського району (раніше Сокальського) Володимир Саїв. 

Будівництво дитсадка-ясел на 90 місць у Сільці за понад 10 млн грн здійснювала зареєстрована у Києві будівельна фірма «Багор», власником якої є червоноградець Петро Тимчишин.

За даними судового реєстру, нещодавно суд також покарав колишнього голову Сільця Володимира Саїва за керування автомобілем у нетверезому стані. Йому призначили 17 тис. грн штрафу та позбавили водійських прав на рік.

Наразі вирішується питання обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. Слідчі дії тривають.

Колишньому голові однієї із сільських рад району та директору товариства  повідомлено про підозру у заволодінні бюджетними коштами та службових підробленнях (ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 28 – ч. 1 ст. 366 КК України).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *