ОСТАННІ НОВИНИ

Україна повернула з полону ще 106 українців

Анастасія Диняк

|

З російського полону повернули 106 захисників, які воювали на бахмутському напрямку. Це 8 офіцерів та 98 солдат і сержантів. Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

«Вони билися за Бахмут і здійснили подвиг, який не дозволив ворогу наступати далі вглиб нашого Сходу. Кожен з них – герой нашої держави. Серед тих, кого повертаємо з полону, чимало вважалися безвісти зниклими. Рідні цих людей пройшли складний етап», – зазначив Єрмак.

У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими зазначили, що серед звільнених військовополонених 68 воїнів вважалися зниклими безвісти.

«Серед звільнених військовослужбовців 98 належать до Збройних Сил України: з них, зокрема, 21 представник територіальної оборони. Також додому повернулися семеро прикордонників та один військовослужбовець Державної спеціальної служби транспорту», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що найстаршому зі звільнених захисників вже виповнилося 59 років, наймолодшому – 21 рік. Щонайменше сім врятованих оборонців мають різноманітні травми: кульові та осколкові поранення, опіки та переломи, загострені хронічні захворювання.

Також репатрійовано три тіла: двох іноземців та українки.

Загалом станом 25 травня в результаті обмінів повернуто додому вже 2 430 людей. Серед них 139 цивільних.

Андрій Єрмак наголосив, що всі українці будуть вдома, а президент Володимир Зеленський окреслив цю задачу як одну з ключових.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *