ОСТАННІ НОВИНИ

У Дрогобичі алабаї кидалися на людей

Анастасія Диняк

|

У Дрогобичі алабаї без нагляду господарки кидалися на людей та інших собак. На власницю накладено штраф, тварин можуть конфіскувати. Про це повідомили у відділі комунікації Нацполіції Львівщини.

Так, 24 травня до поліції почали надходити повідомлення від мешканців Дрогобича про те, що  містом бігають два великі алабаї та кидаються на людей та інших собак.

На місце, де бачили собак, негайно виїхали екіпажі  реагування патрульної поліції, слідчо-оперативна група та співробітники інших служб Дрогобицького районного відділу поліції. Як встановили правоохоронці, алабаї, які перебували на вулиці без господаря і не мали намордників, накинулися щонайменше на двох маленьких собак, яких власники вигулювали на повідку. Один песик від отриманих травм загинув, інший – у важкому стані перебуває у ветклініці.

На вулиці Пилипа Орлика поліцейські помітили алабаїв, які агресивно поводилися та кидалися на людей. Правоохоронцям довелося застосувати спецзасоби для відстрілу гумовими кулями, щоб відлякати тварин.

Невдовзі поліцейські встановили власницю алабаїв, 34-річну місцеву мешканку. Як пояснила жінка, під час вигулювання собаки від неї втекли.

На жінку складено протокол за ч. 3 ст. 154 (Порушення правил утримання собак) Кодексу України про адміністративні правопорушення, які скерують на розгляд суду.

Крім того, власникам постраждалих собак роз’яснено, що вони можуть в судовому порядку вимагати відшкодування збитків.

Санкція статті передбачає накладення штрафу на громадян від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією тварин.

Наразі алабаї зачинені у вольєрі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *