ОСТАННІ НОВИНИ

На «Львівводоканалі» та «Львівсвітло» утворять наглядові ради

Анастасія Диняк

|

З метою забезпечення прозорого та ефективного контролю фінансово-господарської діяльності, вдосконалення управління та ефективності роботи на двох комунальних підприємствах міста – «Львівводоканал» та «Львівсвітло», буде утворено наглядові ради. Про це повідомили у пресслужбі міської ради.

Так, 25 травня Сесія ЛМР підтримала ухвалу «Про деякі питання управління комунальними підприємствами». Відтак з Пілотний проєкт буде реалізовувати департамент житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

Відповідно до 1 жовтня 2023 року мають внести зміни до статутів цих підприємств. Також мають створити конкурсні комісії з відбору незалежних членів наглядових рад і підготувати проєкт ухвали про затвердження їхнього персонального складу.

«Наглядова рада буде органом управління підприємством. Тому будуть укладені договори, за якими члени Наглядових рад будуть отримувати винагороду за роботу. Щодо повноважень – члени Наглядових рад не будуть втручатися в операційну діяльність підприємств, вони будуть більше займатися формуванням стратегічних напрямків. Міський голова і Наглядова рада розділять між собою відповідальність за призначення і звільнення керівника підприємства», – пояснила директорка юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич.

Відповідно до прийнятої ухвали було затверджено:

  1. Порядок утворення, організації діяльності та ліквідації Наглядової ради комунального унітарного підприємства.
  2. Порядок призначення членів Наглядової ради комунального унітарного підприємства.
  3. Вимоги до незалежних членів Наглядової ради комунального унітарного підприємства.
  4. Перелік виключних повноважень Наглядової ради комунального унітарного підприємства.
  5. Примірне положення про Наглядову раду комунального унітарного підприємства.

В ухвалі передбачено, що Наглядові ради ЛМКП «Львівводоканал» та ЛКП «Львівсвітло» будуть здійснювати свою діяльність упродовж двох років.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *