ОСТАННІ НОВИНИ

На фронті за добу відбулось 28 бойових зіткнень, – Генштаб

Наталя Дуляба

|

На 456 добу війни російські окупанти завдали 30 авіаударів та 39 разів обстріляли позиції Сил оборони та населені пункти України з реактивних систем залпового вогню. Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу за 25 травня.

Ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Тут за добу відбулось 28 бойових зіткнень.

Ситуація на Волинському та Поліському напрямках без суттєвих змін. Визначені підрозділи збройних сил Республіки Білорусь продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках агресор завдав авіаудару по Юнаківці Сумської області, гатив із мінометів та артилерії по населених пунктах Хрінівка, Хотіївка і Янжулівка Чернігівської області; Бунякине, Волфине, Шпиль, Павлівка, Кіндратівка, Олексіївка та Юнаківка Сумської області, а також Уди, Ветеринарне, Липці, Зелене, Огірцеве, Гатище, Вовчанськ, Бударки та Землянки на Харківщині.

На Куп’янському напрямку противник не припиняє спроб покращити тактичне положення. Вів безуспішні наступальні дії в районі Масютівки. Завдав авіаудару в районі Кислівки, обстріляв Строївку, Кам’янку, Красне Перше, Рідкодуб, Дворічну, Западне, Табаївку, Берестове Харківської області та Стельмахівку на Луганщині.

На Лиманському напрямку минулої доби окупанти наступальних дій не проводили. Завдали авіаційного удару в районі населеного пункту Діброва. Артилерійських обстрілів зазнали Невське і Білогорівка Луганської області та Торське і Спірне на Донеччині.

На Бахмутському напрямку рашисти вели безуспішні наступальні дії у напрямку Іванівського. Завдали авіаудару в районі Білої Гори. Під російським вогнем були Васюківка, Оріхово-Василівка, Маркове, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Ступочки, Костянтинівка, Біла Гора, Торецьк, Північне, Південне та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку війська РФ вели безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Новокалинове та Авдіївка. Завдали авіаударів біля Новокалинового, Степового та Авдіївки. Артилерійські обстріли зафіксовано по районах населених пунктів Новокалинове, Авдіївка, Карлівка, Первомайське та Нетайлове Донецької області.

На Мар’їнському напрямку підрозділи Сил оборони відбили численні атаки у районі самої Мар’їнки. Водночас загарбники завдали авіаударів по районах Георгіївки та Курахового. Артобстрілів зазнали Красногорівка, Мар’їнка, Новомихайлівка та Побєда Донецької області.

На Шахтарському напрямку окупанти обстріляли Водяне, Вугледар та Велику Новосілку.

На Запорізькому та Херсонському напрямках ворог обороняється. Обстріляв населені пункти Времівка і Новосілка Донецької області; Ольгівське, Малинівка, Гуляйполе, Гуляйпільське, Новоселівка, Омельник, Білогір’я, Мала Токмачка, Кам’янське Запорізької області; Михайлівка, Новотягинка і Велетенське на Херсонщині та місто Херсон.

Українська авіація завдала 7 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Протягом минулої доби наші воїни також знищили 3 ударні дрони типу Shahed та розвідувальний дрон типу «Орлан-10».

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 2 райони зосередження живої сили, 4 склади боєприпасів, станцію радіоелектронної боротьби, 4 артилерійських підрозділи на вогневих позиціях та ще 4 важливі цілі рашистів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *