ОСТАННІ НОВИНИ

В армії РФ зростає проблема з дисципліною, – розвідка

Анастасія Диняк

|

Британську розвідники зазначили, що у російській армії значно погіршилася дисципліна після початку примусової мобілізації у 2022 році. Про це повідомили у Міноборони Великої Британії.

Так, британські аналітики зазначили, що з січня по травень 2023 року російські військові суди розглянули 1 053 справи про самовільну відлучку військовослужбовців. Це більше, ніж за весь 2022 рік.

Зазначається, що російські військові намагалися підтримувати дисципліну, однак після початку повномасштабного вторгнення ця проблема загострилася.

Судові дані показують, що більшість з тих, кого визнали винними у самовільній відлучці, зараз покарані умовними термінами, а це означає, що вони можуть бути передислоковані у зону бойових дій в Україні.

«Зусилля РФ, спрямовані на покращення дисципліни, зосереджені на покаранні порушників та заохоченні патріотичного запалу, а не на усуненні першопричин розчарування солдатів» – йдеться в огляді.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *