ОСТАННІ НОВИНИ

Студентів залучать до практики на підприємствах «Укроборонпрому»

Андрій Котенський

|

У середу, 24 травня, між Міністерство освіти і науки України та Державним концерном «Укроборонпром» укладено Меморандум про партнерство та співпрацю, який передбачає практику студентів на підприємствах оборонпрому. Про це повідомляє державний концерн «Укроборонпром».

За даними Концерну, угодою передбачено, зокрема, що студенти закладів вищої та професійно-технічної освіти проходитимуть виробничу та переддипломну практику на підприємствах «Укроборонпрому».

«Це має популяризувати професії оборонного сектору серед молоді та в довгостроковій перспективі забезпечити омолодження колективів підприємств й осучаснення виробництва. Йдеться також про спільну розробку відповідних освітніх програм за дуальною формою, цілеспрямовану підготовку спеціалістів згідно з потребами оборонних підприємств та з подальшим їх працевлаштуванням», – йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що на сьогодні середній вік працівників на підприємствах «Укроборонпрому становить 50 років.

Водночас із початку повномасштабного вторгнення практику чи стажування на підприємствах Концерну пройшли близько 2000 студентів. У підсумку кожен третій був працевлаштований на підприємствах оборонпрому.

«Українська молодь сьогодні має безліч крутих ідей та бажання розвиватися в оборонній сфері. І наше завдання – допомогти їм це зробити у найбільш ефективний спосіб: реалізувати себе, свої ідеї та разом зробити внесок у перемогу», – прокоментував підписання меморандуму міністр освіти і науки України Оксен Лісовий.

Генеральний директор Укроборонпрому Юрій Гусєв сподівається, що залучення молоді і їхніх прогресивних ідей дасть поштовх у розвитку ОПК, який є важливою частиною економіки України.

До слова, наразі Концерн співпрацює з 75 навчальними закладами.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *