ОСТАННІ НОВИНИ

Замінити водійське посвідчення відтепер можна у «Дії»

Наталя Дуляба

|

Відтепер послуга заміни водійського посвідчення доступна онлайн. Заявку українці можуть подати у застосунку «Дія», а забрати документ – у сервісному центрі МВС. Про це повідомив віцепрем’єр-міністр України з інновацій, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Нова онлайн-послуга доступна як для водіїв-новачків, у яких закінчився дворічний термін дії першого посвідчення, так і для тих, хто загубив чи пошкодив документ, змінив прізвище.

«Все дуже просто. Подаєте заяву в застосунку, а потім забираєте посвідчення в сервісному центрі МВС. Чи взагалі відмовляєтеся від пластикового документа та залишаєте лише цифровий. Адже ми першими у світі прирівняли пластикове водійське посвідчення до електронного. Рухаємося в напрямі digital-first», – пояснив Михайло Федоров.

Як замінити водійське посвідчення у «Дії»:

  • клікніть у меню «Послуги» та натисніть «Заміна посвідчення водія»;
  • виберіть причину заміни;
  • виберіть тип посвідчення: цифрове чи цифрове+пластик;
  • виберіть сервісний центр, де зручно забрати документ;
  • підпишіть заяву;

Зауважте, що оплатити послугу потрібно протягом 10 хвилин, інакше послуга анулюється. Після цього очікуйте на запрошення до сервісного центру або ж сповіщення від «Дії», коли цифрове водійське буде готове.

Для того, щоб ця послуга стала доступною, необхідно оновити застосунок.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *