ОСТАННІ НОВИНИ

«Буде ще гірше»: Буданов звернувся до російських військових

Наталя Дуляба

|

Керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило запропонував російським солдатам здатись у полон уже, аби не загинути у «м’ясорубці, яка наближається». Про це він сказав у відеозверненні до окупантів.

«Уже більше року кремлівський режим не може досягти жодної з цілей, поставлених на початку вторгнення в Україну. Звертаюсь до тих російських військових, кому вдалось вижити у “м’ясних” штурмах та зруйнованих окопах: буде ще гірше», – наголосив очільник ГУР.

Кирило Буданов додав, що Україна пропонує російському солдатові вибір: померти або врятувати життя завдяки державному проєкту «Хочу жить», який допомагає військовим армії РФ.

«Наші спецпідрозділи уже вивели через лінію фронту сотні російських солдатів. Тепер вони у безпеці: живуть в нормальних умовах під наглядом Міжнародного комітету Червоного Хреста, з триразовим харчуванням, можливістю дзвонити додому та отримувати посилки», – розповів він і підкреслив, що таких російських військовослужбовців оформляють як полонених під час бою, тому в РФ їм продовжують нараховувати зарплату та бойові.

Водночас глава воєнної розвідки України пояснив, що російський солдат, який здався в полон через проєкт “Хочу жить”, може сам вирішити свою долю: або пересидіти війну та повернутись додому після її завершення, або ж не повертатись в Росію взагалі.

«Ті, хто беруть участь в проєкті “Хочу жить”, мають право просити притулок в Україні та низці інших держав Європейського Союзу. Ви можете завершити війну вже зараз. Не варто чекати, поки вас уб’ють або важко поранять. Звертайтесь до проєкту “Хочу жить”, і ми витягнемо вас з м’ясорубки, що насувається”, – підсумував Кирило Буданов.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *