ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові вшанували пам’ять жертв політичних репресій

Анастасія Диняк

|

У Львові вшанували пам’ять жертв політичних репресії. День пам’яті щорічно 21 травня, починаючи з 2007 року. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

Аби вшанувати пам’ять усіх, хто загинув у боротьбі з тоталітарним режимом, представники міської та обласної влади, військові, громадські діячі та мешканці міста поклали квіти і запалили лампадки до підніжжя пам’ятника жертвам комуністичних злочинів, що на площі Шашкевича, та спільно помолились панахиду.

Зазначимо, День пам’яті жертв політичних репресій в Україні вшановують щорічно у третю неділю травня. Пам’ятна дата встановлена Указом Президента від 21 травня 2007 року, з метою гідного вшанування пам’яті жертв політичних репресій радянського тоталітарного режиму.

Керівник Академії сухопутних військ Павло Ткачук зазначив, що від початку 20-х і до кінця 80-х років XX століття терор і репресії вразили майже всі верстви українського населення: науковців, політиків, військових, священників, представників культури, селянство.

«Упродовж десятків років радянська влада ретельно приховувала сліди своїх злочинів.. Найжахливіше, що злочини проти людяності на українській землі сьогодні продовжують чинити кривава російська влада та її орда. Як і десятиліття тому, від рук кремлівського диктатора, його поплічників, прихильників та колаборантів на тимчасово окупованих загарбниками українських землях продовжують зазнавати катувань та гинуть в буцегарнях російських спецслужб патріоти України. Пам’ятаймо кожного, хто загинув за України і десятиліття тому, і в наші дні, боронячи рідну землю від російських окупантів», – наголосив Ткачук.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *