ОСТАННІ НОВИНИ

Підрив залізниці біля Сімферополя перерве постачання Чорноморського флоту, – розвідка

Наталя Дуляба

|

Вибух на залізничній колії біля Сімферополя принаймні тимчасово перерве забезпечення Чорноморського флоту РФ, в тому числі й ракетами «Калібр». Про це йдеться в огляді розвідки, яке опублікувало Міноборони Великобританії.

Так, 18 травня в анексованому Криму біля Сімферополя внаслідок підриву з рейок зійшов потяг і таким чином було заблоковано єдину залізничну колію до Севастополя, де базується Чорноморський флот Росії.

Окупаційне керівництво залізниці заявило, що інцидент став результатом «втручання сторонніх осіб».

Зі свого боку у британській розвідці кажуть, що росіяни швидко візьмуться ремонтувати колію. Але цей підрив перерве постачання товарів Чорноморському флоту і, ймовірно, озброєння, наприклад, крилатих ракет «Калібр».

«Будь-яка диверсія у цьому чутливому районі ще більше посилить стурбованість Кремля щодо його здатності захистити іншу ключову інфраструктуру в Криму. Півострів зберігає життєво важливу психологічну та матеріально-технічну роль у забезпеченні війни Росії в Україні», – вказано в огляді.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *