ОСТАННІ НОВИНИ

Пентагон переоцінив на 3 млрд дол. вартість наданої Україні зброї. Чому це хороша новина

Андрій Котенський

|

Міністерство оборони США виявило помилку в обліку вартості озброєння, яке Україна отримувала з американських складів, у результаті чого це число було завищене приблизно на три мільярди доларів. Про це агенції Reuters розповіли два джерела в Сенаті й оборонному секторі уряду США, повідомляє Європейська правда.

Помилка обліку, за даними інформагентства, стала наслідком того, що вартість зброї, яка була взята з американських запасів, а потім відправлена в Україну, була «вищою за обґрунтовану».

Джерела пояснили, що американське Міноборони використовувало для оцінки військової допомоги вартість обладнання, яким буде заміщене передана Україні зброя. Вона ж коштує менше з урахуванням амортизації.

Представник оборонного відомства сказав Reuters, що сума «переоціненої» допомоги Україні може зрости, оскільки Пентагон вивчить ситуацію більш ретельно.

Як пише агентство, переоцінка військової допомоги Україні означає, що США мають більше додаткових коштів, ніж вважалось раніше, а отже, потреби узгоджувати ще один пакет фінансової допомоги між Білим домом і Конгресом може поки не виникнути, бо для нової зброї для Україні спрямують суму із переоцінки.

Раніше деякі чиновники адміністрації президента США, законодавці й співробітники Конгресу висловили занепокоєння тим, що кошти на підтримку України можуть закінчитися до середини літа.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *