ОСТАННІ НОВИНИ

Міністри оборони країн НАТО обговорять питання винищувачів для України в червні

Андрій Котенський

|

Міністри оборони країн НАТО обговорюватимуть питання можливої передачі Україні західних винищувачів на зустрічі у червні, яка передуватиме саміту Альянсу. Про це генсек НАТО Єнс Столтенберг сказав в інтерв’ю Spiegel, повідомляє Європейська правда.

Коментуючи питання можливої передачі Україні західних винищувачів, Столтенберг зазначив, що постачання зброї розвивалося в міру того, як просувалася війна.

«Спочатку важливим було легке протитанкове озброєння. Потім з’явилися гаубиці та зенітні установки, а потім і танки», – сказав він.

«Деякі країни, такі як Польща та Словаччина, вже поставили бойові літаки, хоча й старі МіГ-29 радянського зразка. Ми постійно обговорюємо питання, чи потрібні сучасні західні винищувачі – і в НАТО, і з Україною. Очікую, що ця тема також буде обговорюватися на зустрічі міністрів оборони країн НАТО в червні», – розповів генсек.

Однак, за його словами, не менш важливим, ніж поставка платформ для озброєнь, є забезпечення їхнього функціонування. «Це передбачає величезну кількість боєприпасів і запчастин, а також цілодобове технічне обслуговування», – пояснив Столтенберг.

Нагадаємо, у Пентагоні заявили, що не будуть заперечувати проти передачі Україні американських винищувачів F-16 третіми країнами.

Раніше  Велика Британія оголосила про початок роботи міжнародної коаліції країн, націленої на закупівлю F-16 для України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *