ОСТАННІ НОВИНИ

Грузія дозволила рейси авіакомпанії РФ, яка здійснювала польоти в Крим

Ольга Денисяка

|

Грузія видала дозвіл на польоти російській авіакомпанії Red Wings. Про це повідомляє Європейська правда із посиланням на Агентство цивільної авіації Грузії.

Згідно із повідомленням грузинського регулятора, компанія з червня здійснюватиме рейси із Сочі до Тбілісі та з Москви до Кутаїсі. Польоти за маршрутами здійснюватимуться тричі на тиждень.

Red Wings поки що не потрапила під західні санкції. Україна запровадила проти неї санкції у 2021 році. Літаки компанії частково перебувають під заочним арештом у зв’язку через рейси до окупованого Криму.

Компанія стала третім авіаперевізником, допущеним до авіасполучення РФ з Грузією – раніше дозволи отримали Georgian Airways і Азимут.

Згодом, як пише Європйеська правда, понад 100 неурядових організацій звинуватили грузинську владу у саботажі отримання статусу кандидата на вступ до Євросоюзу через відновлення авіасполучення з Росією.

«Видача владою Грузії дозволу на польоти між Тбілісі та Москвою є прямим саботажем отримання статусу кандидата в члени ЄС», – ідеться в заяві під заголовком «Російський літак не сяде в ЄС», яку підписали понад 100 організаціями.

У ній також зазначено, що всупереч волі 89% грузинського народу і 78-й статті Конституції Грузії уряд продовжує змінювати зовнішньополітичний курс країни.

«До ухвалення рішення щодо статусу кандидата в члени ЄС такий демарш ігнорує зовнішньополітичний курс, обраний грузинським народом, який вже приніс нам безвізовий режим і прямі рейси в ЄС, а не в Росію», – сказано у заяві.

Неурядові організації закликали владу припинити саботувати статус кандидата, негайно відмовитися від рішення про початок прямого авіасполучення з Росією, яке завдає шкоди інтересам Грузії.

Нагадаємо, ЄС закликав Грузію, яка розраховує отримати статус кандидата на вступ до Євросоюзу, підтримати авіаційні санкції проти Москви, введені у відповідь на вторгнення в Україну.

Водночас у Держдепі США заявили, що відновлення прямого авіасполучення між Росією і Грузією стане предметом «наростаючої стурбованості» США та інших західних країн, які вважають, що зараз не час для зближення з РФ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *