ОСТАННІ НОВИНИ

Загиблому на війні львів’янину Івану Тимціву просять присвоїти звання Героя України

Наталя Дуляба

|

Львів’янину Івану Тимціву, бійцю 80 окремої десантно-штурмової бригади, який загинув у бою під Соледаром, закликають присвоїти звання Героя України. Відповідну петицію зареєструвала родина військового.

Старший солдат Іван Тимців із перших днів повномасштабного вторгнення РФ воював у складі 80 окремої десантно-штурмової бригади. Був у гарячих точках на Миколаївщині, Херсонщині і Донеччині, брав участь у визволенні Вознесенська (Миколаївська область).

Загинув 14 серпня 2022 року під час виконання бойового завдання у Соледарі. Військовому був 31 рік.

Івана Тимціва посмертно нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Тепер родина просить присвоїти йому також звання Героя України.

«Іван був щирим, добрим, цілеспрямованим, відповідальним, сміливим воїном. Любив Україну, був справжнім націоналістом. Він завжди вірив в свою батьківщину і віддав за неї найцінніше що мав – своє життя, щоб ми мали змогу жити у вільній і незалежній Україні», – вказує у петиції сестра військового.

Наразі петиція забрала більше 2400 голосів із 25 000 необхідних. Поставити свій підпис до кінця липня можна за цим посиланням.

Біографічна довідка:

Іван Тимців (19.01.1991 – 14.08.2022), позивний Австрієць. Народився і виріс у Львові. Був членом партії «Свобода» та «молодіжна Свобода», членом ВГО «Сокіл».

Навчався у ліцеї №46 імені В’ячеслава Чорновола. Після здобуття професійно-технічної освіти вступив до «Львівської політехніки». Також закінчив кафедру військової підготовки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Учасник Революції Гідності, один із організаторів «Львівського Євромайдану». Із 2014 року займався волонтерською діяльністю, в а 2015-му вирушив у зону АТО у складі батальйону «Карпатська Січ». Воював у Пісках під Донецьком.

У мирний час був приватним підприємцем. Захоплювався гірським туризмом. Активно брав участь у різних заходах вшанування пам’яті Українських Героїв, благодійних аукціонах, відвідував сиротинці.

Додамо, що звання Герой України є найвищою державною відзнакою, яку вручають громадянам за визначний геройський вчинку або видатне трудове досягнення. Її присвоює виключно президент України.

Втім оскільки родичі і близькі полеглих під час повномасштабної війни захисників масово реєструють петиції з проханням присвоєння звання Героя України, глава держави створив спеціальний дорадчий орган – експертну групу при Комісії державних нагород та геральдики. Вона проводитиме попередній розгляд усіх подань.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *