ОСТАННІ НОВИНИ

У Швеції таємно пройшла навчання елітна бригада ЗСУ, – ЗМІ

Андрій Котенський

|

Українська бригада чисельністю від трьох до п’яти тисяч військовослужбовців пройшла навчання у Швеції на сучасній західній техніці й може бути одним із найбільш боєздатних підрозділів, що братимуть участь у майбутньому контрнаступі. Про це першим повідомило видання The Times, пише Європейська правда.

Інформацію про вишкіл українських військових підтвердив шведський суспільний мовник SVT із посиланням на власне джерело.

За даними The Times, українська бригада, що проходить підготовку у Швеції, оснащена танками Leopard 2, бойовими машинами CV-90 та артилерійськими системами Archer, «що робить її одним з найпотужніших підрозділів Збройних сил України».

«Цього місяця (у травні. – Ред.) вона повернулася в Україну, щоб бути готовою до бою», – пише британська газета.

Це стало першим повідомленням у ЗМІ про навчання українських підрозділів у Швеції, зазначає SVT. Офіційно шведські Сили оборони інформацію не підтверджують і не спростовують.

Водночас відомо, що шведські офіцери допомагали навчати українських новобранців у Великій Британії в межах операції Interflex.

Як відомо, у березні 2023 року парламент Швеції схвалив надання військової допомоги Україні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *