ОСТАННІ НОВИНИ

У Черкасах до навчального закладу за гроші зараховували ухилянтів

Анастасія Диняк

|

У Черкасах правоохоронці викрили корупційну схему «зарахування» на навчання для відстрочки чоловіків від призову. Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

Так, про підозру директору, бухгалтеру та викладачу одного з закладів професійно-технічної освіти Черкас, які сприяли ухиленню від призову на військову службу чоловіків 21-31 років.

За даними слідства, підозрювані отримували хабарі від чоловіків призовного віку. Вони формально зараховувалися студентами, але участі у навчанні не брали.

На підставі цього користувалися законним правом на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації.

Фігуранти отримували з кожного «студента» близько 2 000 гривень щомісяця. Кошти передавалися за можливість не відвідувати заняття та невідрахування з закладу освіти через неуспішність.

Їм інкриміновано одержання неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 КК України). Підозрюваним загрожує до десяти років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років та з конфіскацією майна.

Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу та відсторонення їх від посад.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *