ОСТАННІ НОВИНИ

Із мешканців окупованих територій росіяни екстрено намагаються сформувати резерви

Наталя Дуляба

|

Росіяни намагаються сформувати військовий резерв із мешканців окупованих територіях України, аби в екстреному порядку поповнювати свої втрати на полі бою. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

За словами посадовиці, російські війська щодня несуть значні втрати на фронті, тому взялися формувати для себе резерв поміж мешканців тимчасово окупованих територій України. Для цього росіяни влаштовують облави і арештовують чоловіків призовного віку за незначні правопорушення або тих, хто не погоджується підтримувати окупантів.

«Заарештованих у такий спосіб відправляють, як правило, до спеціально обладнаних польових таборів, в яких вже перебувають завезені з російських в’язниць злочинці, які погодились брати участь у бойових діях», – розповіла Ганна Маляр.

Декілька таких таборів наразі вже облаштували біля населених пунктів Рогове та Можняківка Луганської області (близько 20 км від кордону з РФ). Відомо, що там перебувають більше 800 людей, які проходять інтенсивну бойову підготовку.

До кінця травня у ці табори мають привезти ще російських тюремників, засуджених переважно за скоєння вбивств з особливою жорстокістю.

«Після проходження курсу бойової підготовки з в’язнями укладуть контракти, які передбачають обов’язкову участь у бойових діях на тимчасово окупованій території України», – додала Ганна Маляр.

Нагадаємо, за останніми даними Генштабу у війні проти України Росія втратила вже 201 тисячу військових убитими. Кількість поранених у рази більша.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *