ОСТАННІ НОВИНИ

У Херсоні затримали медсестру, яка працювала на ФСБ РФ

Анастасія Диняк

|

У Херсоні СБУ затримала медсестру, яка працювала на ФСБ і «зливала» ворогу персональні дані українських захисників. Про це повідомили у СБУ.

Так, російською агенткою виявилась медсестра однієї з лікарень Херсона, яка під час окупації обласного центру була завербована кадровим співробітником ФСБ.

Як встановили слідчі, у поле зору російської спецслужби жінка потрапила через публічну підтримку загарбників в одній із антиукраїнських груп у Телеграм.

Після деокупації міста жінка залишилась там і продовжила працювати у медзакладі для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України.

У подальшому зловмисниця збирала для агресора установчі дані українських захисників, які проходили лікування в медичній установі.

Також вона шпигувала за місцями базування Сил оборони, які дислокуються на території обласного центру.

Крім того, російська агентка фіксувала наслідки ворожих ракетно-артилерійських обстрілів Херсона і передавала відповідні «звіти» до ФСБ через месенджер.

Розвіддані потрібні були окупантам для коригування повторних вогневих ударів по місту.

Під час обшуків за місцем проживання фігурантки виявлено мобільний телефон, який вона використовувала для комунікації з агресором.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Їй загрожує п’ятнадцять років за ґратами або довічне ув’язнення, з конфіскацію майна.

Наразі вона перебуває під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *