ОСТАННІ НОВИНИ

Суд виніс вирок чоловіку, який вбив та пограбував пенсіонера на Львівщині 

Анастасія Диняк

|

На Львівщині чоловік вдерся до чотирьох будинків, в одному з яких убив та пограбував пенсіонера. Зловмисник проведе за ґратами понад 12 років. Про це повідомили у відділі інформаційної політики обласної прокуратури.

Так, за даними прокурорів, у березні 2021 року раніше судимий 36-річний мешканець Чернівецької області приїхав до знайомої в гості в одне із сіл Золочівського району.

Жінки не було вдома, тож чоловік повернувся на вокзал. По дорозі він заїхав в одне із сусідніх сіл, де вчинив дві крадіжки. Засуджений проник у дачні будинки місцевих мешканців, викрав цінні речі та втік з награбованим.

На цьому фігурант не зупинився і за декілька днів знову повернувся в село, де проживала його знайома. Пізньої ночі він проник через вікно в будинок самотнього 75-річного чоловіка. Пенсіонер, почув шум на кухні та прийшов з металевою кочергою перевірити, що сталось.

Обвинувачений відібрав у потерпілого кочергу та штовхнув на землю, після чого наніс численні удари коцюбою по голові та тілу потерпілого, при цьому вимагаючи у нього гроші та цінності.

Коли дідусь лежав на підлозі ледь притомний, стікаючи кров’ю, чоловік обшукав помешкання, забрав все цінне та покинув господарство. Місцевого мешканця на наступний ранок знайшли вже мертвим.

Засуджений також одразу ж пробрався, вибивши вікно, у сусідній будинок, однак нічого цінного не знайшов і втік з місця події.

За публічного обвинувачення прокурорів Золочівської окружної прокуратури чоловіка засуджено за умисне вбивство з корисливих мотивів, крадіжки та розбій (п. 6 ч. 2 ст.115, ч. 2 ст. 15 – ч. 3 ст. 185, ч. 3 ст. 185, ч. 4 ст. 187 КК України ).

Йому призначено покарання у виді 12 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією усього майна. До набрання вироком законної сили обвинувачений перебуватиме під вартою.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *