ОСТАННІ НОВИНИ

РФ занепокоєна здатністю України збивати «Кинджали»

Анастасія Диняк

|

Британські розвідники вважають, що росіяни збентежені тим, що Україна знищує їхні ракети «Кинджал». Про це повідомили у Міноборони Великої Британії .

Так, за даними розвідки останнім часом повітряна битва між Україною та РФ посилилася. Лише з 13 травня Росія втратила два сучасні бойові літаки та два вертольоти. Ймовірно, їх збили над Брянською областю.

Окрім того, у травні українські сили ППО вперше збили російську балістичну ракету повітряного базування «Кинджал». За даними розвідки, РФ намагалася нейтралізувати вдосконалені засоби ППО, однак втратила ще більше свої ракет.

У Міноборони наголосили, що повітряна загроза над прикордонним районом Росії постійно зростатиме та викликатиме виняткове занепокоєння ПКС Росії, оскільки окупанти використовують цей район для завдання повітряних ударів.

«Очевидна вразливість ракет “Кинджал”, ймовірно, є сюрпризом і збентеженням для Росії: президент РФ Володимир Путін звеличував цю систему як непереможну», – зазначили в Міноборони.

Нагадаємо, 16 травня у Повітряних силах заявили про знищення усіх шести аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинджал», які були в повітряному просторі України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *