ОСТАННІ НОВИНИ

У росіянина хочуть забрати землю біля Львова, яку він здає в оренду

Ольга Денисяка

|

У громадянина РФ через суд вимагають конфіскувати земельні ділянки у Жовківській територіальній громаді. Росіянин отримав ці землі у спадок та здавав в оренду. Про це повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Мова йде про 4 земельні ділянки на території Жовківської територіальної громади, які  громадянин рф успадкував на праві власності.

Підставою звернення до суду стало те, що громадянин країни-агресора порушив вимоги статті 81 Земельного кодексу України. Останній протягом року після набуття права власності на вказані земельні ділянки не здійснив відчуження, а передав їх в оренду сільгосппідприємству.

«З метою недопущення незаконного володіння землями українського народу прокурори Жовківської окружної прокуратури подали до суду позови про конфіскацію земель сільськогосподарського призначення загальною площею майже 3,5 га», – йдеться в повідомленні.

Наразі триває судовий розгляд.

Додамо, що напередодні в прокуратурі повідомили про налогічний випадок. Так, на Золочівщині прокуратура вимагає конфіскувати майже 3 га землі у громадянина РФ, які він отримав у спадок і здав в оренду.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *