ОСТАННІ НОВИНИ

Пункт пропуску на кордоні з Польщею відновив роботу після страйку

Ольга Денисяка

|

15 травня пункт пропуску на кордоні з Польщею «Ягодин-Дорогуськ» відновив роботу для вантажівок. ПП був заблокований понад десять днів через страйк польських перевізників. Про це повідомило Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Зазначається, що в результаті перемовин із Міністерством інфраструктури та розвитку Польщі, керівництвом Люблінського воєводства вдалось розблокувати рух пунктом пропуску «Ягодин – Дорогуськ». З 15 травня рух вантажівок відновлено у звичайному режимі.

«Страйк, що тривав більше 10 днів, спричинив для наших перевізників та експортерів значні збитки. Проте ми змогли знайти рішення та домовитись про розблокування руху. Я вдячний нашим польським колегам за спільне рішення та повернення до виконання положень «транспортного безвізу» та домовленостей щодо пропускної здатності «Ягодин – Дорогуськ», – зазначив Віце-прем’єр-міністр з відновлення – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков. 

Раніше 7 травня Міністерство ухвалило рішення про тимчасову зупинку вимоги щодо наявності дозволів для польських перевізників, які здійснюють перевезення до України з будь-якої країни Європейського Союзу. Це була одна із ключових вимог польських страйкарів. Водночас, позиція Міністерства полягає в тому, що такі перевезення потребують дозволів та не є двосторонніми. Наразі очікується роз’яснення від Європейської Комісії.

Нагадаємо, польська сторона 4 травня заблокувала рух вантажівок у пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ» через страйки польських перевізників.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *