ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські медики врятували дитину, яка могла задихнутися

Анастасія Диняк

|

До дитячої лікарні святого Миколая Першого медичного об’єднання Львова 9-річного Артема доправили каретою швидкої допомоги. Хлопчик був у критичному стані – він заледве дихав. Причиною стало патологічне звуження трахеї. Про це повідомили у пресслужбі міської ради.

«Наші спеціалісти негайно провели первинне обстеження і виявили в дитини звуження трахеї. Отвір у дихальних шляхах був менший за 2 мм — при нормі 1-1,4 см. У будь-який момент хлопчик міг задихнутися», — розповіли лікарі.

Врятувати Артемчика могла лише надскладна операція. Але, до того як провести втручання, потрібно було дообстежити дихальні шляхи напряму.

Вводити зайвий предмет не можна було, через ризик набряку в зоні звуження трахеї, що неминуче призвело б до летального кінця. Тому спеціалісти вирішили провести унікальну діагностичну процедуру без хірургічного втручання — зробили КТ спеціальним апаратом із 3D-зображенням.

Під час операції дитячі хірурги Олександр Калінчук і Юлія Савка та торакальний хірург Юрій Король видалили патологічне звуження та зшили обидва кінці трахеї.

«Донедавна такі операції виконували лише в столиці. Надскладну й важливу роботу провели й анестезіологи, які під час втручання інтубували трахею хлопчика – тобто забезпечили безперервну вентиляцію легень», — додали медики.

Після операції дитина досить швидко відновилася. Вже на 15-ий день Артем повернувся додому, і тепер він дихає вільно.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *