ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська облрада відмовилась від послуг Raiffeisen Bank через спонсорувння війни

Ольга Денисяка

|

НАЗК внесло Raiffeisen Bank International до переліку міжнародних спонсорів війни. Через це Львівська обласна рада переходить на обслуговування державного банку. Про це повідомили в пресслужбі Львівської обласної ради.

Зазначимо НАЗК внесло австрійську банківську групу Raiffeisen Bank International, послугами якої протягом багатьох років користувалася обласна  рада, до переліку міжнародних спонсорів війни.

Своє рішення агентство обґрунтовувало тим, що після повномасштабного вторгнення рф в Україну група продовжила працювати в росії та офіційно визнала так звані «ДНР» та «ЛНР». Окрім того, надає вигідні умови кредитування російським окупантам (кредитні канікули та пільгові кредити), фактично винагороджуючи російських військових за їхні воєнні злочини.

Керівництво обласної ради прийняло рішення змінити фінансову установу після консультації з Національним агентство з питань запобігання корупції (НАЗК).

«На сьогодні, Національний банк України констатує відсутність прогресу на шляху ухвалення рішень щодо виходу банку з російського ринку. Тому Львівська обласна рада вирішила відмовитися від Raiffeisen Bank International та укласти угоду про співпрацю з одним із державних банків України», – заявили в облраді.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *