ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’яни причетні до масштабної схеми виїзду ухялинтів за кордон

Ольга Денисяка

|

На Кіровоградщині викрили угруповання, що переправило за кордон близько 40 ухилянтів від мобілізації. Серед членів злочинної групи є львів’яни. Про це повідомили в офісі Генпрокурора.

Слідством встановлено, що організатор – уродженець Запоріжжя. Він залучив до протиправної діяльності ще 7 осіб – жителів Запорізької області та Львова. У незаконній схемі кожен з них виконував свою роль.

«У соцмережах обвинувачені створили акаунти з оголошеннями про організацію виїзду військовозобов’язаних за кордон. Коли з’являвся потенційний «клієнт», по передоплаті у 500 дол США розпочинали процес «перетину», – йдеться в повідомленні.

За допомогою підроблених печаток та штампів на підставі паспортних даних виготовляли пакет документів, які давали право на перетин держкордону. Для конспірації готові «дозволи» відправляли поштою під псевдонімом.

«Поштові відправлення зустрічав «свій» кур’єр. Він під час особистої зустрічі передавав пакет документів «клієнту» та отримував повний розрахунок за «послугу». Далі в роботу включались координатори групи, які надавали ухилянтам покрокову інструкцію: як перетинати кордон та комунікувати з прикордонниками», – повідомляють правоохоронці.

Повна вартість послуг становила 6,5 тис дол США з однієї людини. За майже місяць протиправної діяльності угруповання задокументовано 40 спроб організації незаконного перетину кордону. Загальна сума грошової винагороди – близько 9 млн грн дол США.

Під час санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили печатки, штампи, грошові кошти, мобільні телефони, банківські карти, чорнові записи з інформацією про потенційних клієнтів та інші докази незаконної діяльності.

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно 8 осіб за фактами створення злочинної організації та участі у ній, незаконного переправлення через державний кордон України, підроблення офіційних документів (ч. 1, ч. 2 ст. 255, ч. 3 ст. 332, ч. 1, ч. 4 ст. 358 КК України).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *