ОСТАННІ НОВИНИ

Пов’язана з депутатами міськради компанія остаточно розпродала 22 га землі у Львові

Андрій Котенський

|

Компанія «ФЛО Львів», номінальним власником якої є маловідомий Орест Білько, розпродала всі земельні ділянки загальною площею понад 22 га, які Львівська міськрада раніше безкоштовно роздала членам садового товариства «Підголоско», тісно пов’язаних з депутатами міськради Юрієм Ломагою та Олексієм Різником, повідомляють Наші гроші. Львів.

За оцінками НГЛ, за всі ділянки виручили близько 190 млн грн. Вартість більшої частини ділянок нам вдалося підтвердити копіями договорів купівлі-продажу, стосовно решти ми врахували нормативну грошову оцінку. Раніше ми оцінювали вартість цієї землі у 200 млн грн, але можливо на ціну вплинула швидкість розпродажу – понад 22 гектари раніше комунальної землі компанія «ФЛО Львів» розпродала менше ніж за два місяці, а також певний розголос.

Новими власниками ділянок стали ТОВ «Портерра Груп», ТОВ «Лінтер-Пласт», ТОВ «Моноленд», ТОВ «Арктос-Ленд», ТОВ «Леотренд». Усі ці компанії об’єднані спільними бенефіціарами – це Андрій Угрин, Андрій Криницький і Ярослава та Ірина Вітики, а їх, своєю чергою, пов’язує спільний будівельний бренд «Аурум».

Як відомо, ділянки садовому товариству «Підголоско» виділяли протягом поступово протягом чотирьох років. Керівником та співзасновницею кооперативу «Підголоско» була Мирослава Дроздовська, прописана за однією адресою з дітьми Юрія Ломаги, який з 2020 року є депутатом Львівської міськради від «Європейської солідарності». Причому ділянки отримали не лише Ломага і Дроздовська, а й родичі ще одного депутата міськради від тієї ж партії Олексія Різника.

Кооператив ліквідували 19 січня цього року, але перед тим ділянки перейшли у власність у «Мистецько-виставкова галерея «Простір» (потім перейменували на «ФЛО Львів»). Ця компанія була створена Юрієм Ломагою, який керував нею до травня 2021 року. Але потім її переписали на Ореста Білька.

7 квітня 2023 року Орест Білько вирішив ліквідувати компанію і тепер «ФЛО Львів» перебуває у стані припинення. Кредитори мають час заявити про свої вимоги до 7 червня, хоч це і буде складно зробити – вказаний при реєстрації телефон Ореста Білька уже належить іншій людині.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *