ОСТАННІ НОВИНИ

ЗСУ знищили три артилерійські підрозділи окупантів

Наталя Дуляба

|

На 443 добу війни російські окупаційні війська й надалі зосереджуються на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Протягом доби вони тут здійснили 36 атак. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу за 12 травня.

Протягом доби ворог завдав 4 ракетні та 26 авіаційних ударів, здійснив понад 20 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Пошкоджено приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. По Краматорську та Запоріжжю знову гатив із ЗРК С-300.

Ймовірність ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою, адже ворог і надалі застосовує тактику терору.

Ситуація на Волинському та Поліському напрямках без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках агресор продовжує зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Волфине Сумської області, а також Червона Зоря, Ветеринарне, Глибоке, Липці, Стариця, Огірцеве, Гатище, Вовчанськ, Нестерне, Великий Бурлук на Харківщині.

На Куп’янському напрямку під вогнем російської артилерії та мінометів опинились населені пункти Кам’янка, Красне Перше, Митрофанівка, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Кислівка, Табаївка Харківської області та Стельмахівка Луганської області.

На Лиманському напрямку протягом доби ворог гатив по населених пунктах, що поряд із лінією бойового зіткнення: Макіївці, Білогорівці Луганської області та Верхньокам’янському, Спірному Донецької області.

На Бахмутському напрямку окупанти продовжують вести наступ. Тривають безперервні бої у самому Бахмуті. Також протягом доби рашисти вели безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Оріхово-Василівка, Григорівка та Ступочки.

Загарбники завдали авіаударів по районах населених пунктів Богданівка, Бахмут та Нью-Йорк. Від ворожих обстрілів постраждали Федорівка Друга, Оріхово-Василівка, Богданівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Ступочки, Південне, Торецьк, Дружба, Північне та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку російські війська завдали авіаційних ударів в районах Авдіївки та Водяного, здійснили обстріли населених пунктів Степове, Авдіївка, Нетайлове та Первомайське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку підрозділи Сил оборони відбили численні атаки в районі міста Мар’їнка. Водночас під ворожим вогнем опинились Гостре, Георгіївка, Максимільянівка, Мар’їнка та Побєда Донецької області.

На Шахтарському напрямку війська РФ наступальних дій не проводили. Завдали авіаударів по районах Пречистівки та Великої Новосілки. Обстріляли населені пункти Парасковіївка, Костянтинівка, Новомихайлівка, Вугледар, Новоукраїнка та Пречистівка.

На Запорізькому та Херсонському напрямках окупанти продовжують вести оборону. Завдали авіаударів по районах населених пунктів Новопіль Донецької області; Малинівка та Червоне Запорізької області, а також Кізомис Херсонської області.

Також ворог гатив по населених пунктах, що неподалік лінії бойового зіткнення. Зокрема, це Времівка, Новопіль Донецької області; Малинівка, Гуляйполе, Білогір’я, Новоандріївка, Новопавлівка, Малі Щербаки та Кам’янське Запорізької області; Козацьке, Садове, Антонівка Херсонської області та сам Херсон.

Українська авіація за добу завдала 4 удари по районах зосередження особового складу та військової техніки рашистів. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 3 райони зосередження живої сили, 3 артилерійських підрозділи на вогневих позиціях, а також станцію радіоелектронної боротьби окупантів.

«Окрім доукомплектування підрозділів, що зазнали втрат у живій силі, противник також формує нові частини. У Ставропольському краї на фондах Південного військового округу розпочато формування окремої мотострілецької бригади, яка має посилити окупаційні війська, що діють на території України. Переважна більшість осіб, що підписала контракт, не має мотивації до участі у бойових діях, але прагне заробити грошей», – додають у Генштабі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *