ОСТАННІ НОВИНИ

РФ економить «Калібри» для контрнаступу України, – розвідка

Анастасія Диняк

|

РФ планує зірвати контрнаступ України ракетами на кшталт «Калібр», проте їхні запаси, ймовірно, обмежені. Про це повідомили у Міноборони Британії.

«В ніч з 08 на 09 травня 2023 року кораблі Чорноморського флоту РФ здійснили пуски восьми крилатих ракет SS-N-30a SAGARIS («Калібр», – ред.) по Україні. Це було лише друге застосування цих ракет ВМФ Росії з 9 березня 2023 року», – зазначили розвідники.

Ймовірно, Росія тимчасово призупинила використання «Калібрів» для збільшення своїх резервних запасів. Розвідники вважають, що РФ розглядає крилаті ракети як ключовий засіб для завдання ударів по території України, щоб зірвати майбутній контрнаступу.

Проте в більш стратегічному плані Росія також розглядає «Калібр» та інші крилаті ракети як такі, що відіграють важливу роль у будь-якому гіпотетичному конфлікті з НАТО.

«Як використовувати цю дефіцитну і дорогу зброю – одна з численних дилем, з якими стикається російське командування, оскільки війна в Україні триває набагато довше, ніж вони спочатку планували», – йдеться у повідомленні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *