ОСТАННІ НОВИНИ

Розвідники пояснили малу кількість техніки на параді у Москві

Анастасія Диняк

|

РФ не залучила велику кількість військової техніки під час параду 9 травня через страх критики громадян, хоча мала таку можливість. Про це повідомили у Міноборони Великої Британії.

«9 травня 2023 року склад учасників щорічного параду до Дня Перемоги на Красній площі в Росії підкреслив проблеми матеріально-технічного забезпечення та стратегічних комунікацій, з якими стикаються військові через 15 місяців після початку війни в Україні», – зазначили розвідники.

Зазначається, що у параді взяли участь понад 8 тисяч військовослужбовців, але більшість із них були допоміжними, воєнізованими силами та курсантами військових навчальних закладів.

Єдиним персоналом з розгорнутих формувань регулярних військ були контингенти залізничних військ і військової поліції.

Також на параді був лише один танк – старовинний Т-34 з парадної частини.

«Незважаючи на великі втрати в Україні, Росія могла б виставити більше бронетехніки. Влада, ймовірно, утрималася від цього, оскільки хоче уникнути внутрішньої критики щодо пріоритету парадів над бойовими діями», –  йдеться у повідомленні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *