ОСТАННІ НОВИНИ

Рада повернула арешти рахунків через борги

Андрій Котенський

|

Банки знову арештовуватимуть рахунки клієнтів на вимогу виконавчих органів. Про це повідомив співвласник банку Monobank Олег Гороховський, де можуть арештувати рахунки 436 тисяч клієнтів-боржників.

«Оскільки закон набрав чинності, ми повинні повернути арешти, які знімали на час дії воєнного стану. Це торкнеться приблизно 436 тисяч наших клієнтів. Дуже шкода, але ми нічого не можемо із цим зробити. Усі банки його виконуватимуть», – повідомив Олег Гороховський

Як відомо, в Україні набрав чинності закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих особливостей організації примусового виконання судових рішень та рішень інших органів під час дії воєнного стану».

Цей закон скасовує дію постанови КМУ, яка знімала арешти виконавчої служби на суму менше 100 000 грн на час дії воєнного стану.

Банкір уточнив, що новий закон дозволяє клієнтам з арештами користуватися сумою у розмірі двох мінімальних зарплат (13 400 грн.).

«Це можливо за умови, що клієнт звернеться до виконавця і той надішле до банку постанову на зняття арешту на суму 13 400 грн за одним із рахунків клієнта», – повідомив Гороховський.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *