ОСТАННІ НОВИНИ

Коли розпочнуться літні канікули у школах Львівщини

Андрій Котенський

|

Департамент освіти і науки Львівської ОВА рекомендує органам управління освітою і навчальним закладам у громадах закінчити навчальний процес 30 червня, а не визначати його самостійно. Виходячи з цієї ж дати визначитимуть граничні терміни подання заяв про вступ в 1-й, 5-й та 10-й класи. На цьому наголосив директор департаменту освіти і науки ЛОВА Олег Паска.

За словами Олега Паски, департамент проаналізував інформацію щодо термінів завершення навчального року у різних громадах Львівської області. Виявилось, що територіальні громади встановили різні терміни його завершення. В одній школі 5 червня, в іншій 15-го, ще в одній 25 червня. При цьому до цих дат шкільні адміністрації прив’язали граничні терміни подання заяв про вступ, зокрема,  до 1 і 5 класів.

«Такий різнобій не тільки вносить безлад в загальний навчальний процес, а й може призвести до того, що багато батьків просто не встигнуть подати заяви про навчання в обраних школах», – заявив посадовець.

Олег Паска пояснив: «Уявімо собі, що навчання у початковій школі звершується 20 червня, і батьки четвертокласника готуються подати заяву до нової школи. Але в обраному закладі навчання закінчились 5 червня і термін приймання заяв вже завершився. Як подати заяву?»

«Тому вважаємо не логічним встановлення різних строків завершення навчання у різних школах. Відтак департамент звертає увагу всіх закладів освіти всіх територіальних громад, що відповідно до постанови Кабміну, 2022/2023 навчальний рік завершується 30 червня. Отже, департамент рекомендує усім навчальним закладам, перше, – закінчити навчальний рік 30 червня,  друге – термін подачі заяв в 1-й, 5-й і 10-й класи встановити, виходячи із дати 30 червня», – наголосив Олег Паска.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *