ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відзначили День пам'яті та примирення

Анастасія Диняк

|

8 травня у Львові відзначили День пам’яті та примирення. Поминальні заходи з нагоди закінчення Другої Світової війни відбулися на місці колишнього концентраційного табору «Шталаг-328». Про це повідомили у пресслужбі Львівської облради.

Так, керівництво області і міста, депутати Львівської обласної ради, військовослужбовці, духовенство та громадськість вшанували загиблих у війні українців покладанням квітів та запаленням лампадок біля Хреста пам’яті.

Священнослужителі різних конфесій відслужили екуменічну панахиду за жертвами Другої Світової війни.

«Розв’язане нацистами і совєтами кровопролиття тривало понад 5 років. За різними оцінками війна забрала від 50 до 80 мільйонів життів. Кожен десятий загиблий був українцем. Непокараний союзник і послідовник нацистів – рашистська росія – знову розв’язала війну і продовжує чинити страшні злочини в Україні. Та ми віримо і знаємо, що і ця війна закінчиться. І що цього разу ворогу не уникнути покарання – він отримає заслужену відплату», – зазначив перший заступник голови ЛОР Євгеній Гірник.

Також учасники заходу взяли участь у церемонії висадження «Дерева Пам’яті», на якому пов’язали червоні маки, які символізують пролиту кров синів і дочок українського народу.

«Українці життям і кров’ю заплатили за перемогу над нацизмом. 8 мільйонів загиблих співвітчизників… Тому ми добре знаємо ціну війни. Нині, як і в роки Другої світової війни, український народ знову боронить свою рідну землю, свободу та незалежність від агресора. Однак тепер це – путінська Росія, яка, втративши здоровий глузд та історичну пам’ять, волає про «вирішальний внесок у перемогу над нацизмом росіян». Сьогодні саме РФ, увібравши в себе всі злочинні практики нацизму й комунізму, зазіхає на нашу територіальну цілісність і зруйнувала мир у Європі», – зазначив керівник Академії сухопутних військ Павло Ткачук.

Нагадаємо, 8 травня відзначають День пам’яті та примирення, присвячений пам’яті жертв Другої світової війни. Детальніше за посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *