ОСТАННІ НОВИНИ

На Донеччини колаборантки за гроші здавали позиції ЗСУ

Анастасія Диняк

|

На Донеччині затримали місцевих мешканок, які розповідали про рух техніки та за гроші надавали дані про місця дислокації ЗСУ. Про це повідомили у пресслужбі Офісу генпрокурора.

Так, за даними слідства, у березні та квітні 2023 року мешканки селища Нью-Йорка міста Торецька та Слов’янська розміщували в Інтернеті  дані щодо перебування військових підрозділів ЗСУ на території Донеччини.

Прихильниця прокремлівської ідеології через «Telegram» надсилала двом мешканцям РФ і так званої «ДНР» голосові повідомлення.

Вона розповідала їм про розташування сил тероборони та переміщення техніки, зокрема, реактивних систем залпового вогню, на території однієї з громад Бахмутського району.

Інша інформаторка переписувалась у забороненій соцмережі «Однокласники» з мешканцем Рязані в РФ, який воює проти України як стрілок кулеметного взводу армії Росії.

У своїх повідомленнях вона надавала окупанту дані про місця дислокації підрозділів ЗСУ у Слов’янську. За «роботу» на окупантів жінка отримала дві тисячі гривень.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури обом місцевим мешканкам повідомлено про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про розміщення Збройних Сил України (ч. 2, 3 ст. 114-2 КК України).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *