ОСТАННІ НОВИНИ

На Донеччині захисника врятували 5 тонн книжок зі знищених РФ бібліотек

Анастасія Диняк

|

Українські військові врятували книги бібліотек прифронтового міста Сіверськ, що на Донеччині. Зокрема, військовослужбовці упродовж кількох тижнів вивезли до Краматорська близько 5 тонн книжок. Про це повідомили у пресслужбі Генштабу.

«Внаслідок артилерійських обстрілів російських загарбників будівлі навчальних закладів та бібліотек були суттєво пошкоджені, тож книги опинилися майже під відкритим небом. Евакуацію книжкового фонду з місцевих бібліотек ми розпочали кілька тижнів тому – за цей час встигли вивезти українські книги з кількох вщент зруйнованих бібліотек міста», – розповідають фахівці цивільно-військового співробітництва.

Як відомо, одразу ж після захоплення частини території України, російські загарбники першочергово взялися знищувати все, що пов’язане з українською національною ідентичністю. Зокрема, вони вилучають з бібліотек підручники з української історії та мови, влаштовують репресії проти вчителів з проукраїнською позицією, а в окремих регіонах навіть публічно спалюють будь-які книжки, надруковані українською.

За інформацією Мінкульту, з моменту широкомасштабного вторгнення, росіяни знищили вже понад 300 бібліотек.

«На відміну від російських загарбників, ми тут на своїй землі – тут житимуть і вчитимуться наші діти й онуки, тому ці книжки їм ще знадобляться», – зауважили фахівці ЦВС військового підрозділу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *