ОСТАННІ НОВИНИ

Гаврилов закликав дати Україні щось потужніше, аби знешкоджувати цілі на понад 100 км

Андрій Котенський

|

На ранніх етапах повномасштабної війни західні союзники та комерційні оборонні компанії не хотіли постачати зброю Україні без повної передоплати, адже вони вважали, що Україна не протримається у боротьбі проти Росії достатньо довго. Про це в інтерв’ю британському виданню Independent заявив заступник міністра оборони України Володимир Гаврилов.

«Не багато країн у світі вірили, що Україна зможе витримати цю війну», – розповів він.

Однак зараз українські війська вже проходять тренування на танках Challenger, які надіслала Велика Британія, а також M1A2 Abrams, Bradleys з Вашингтона, і нових та відремонтованих танках Leopard від європейських союзників. Також українські збройні сили продовжують отримувати снаряди та безпілотники.

«Ми продемонстрували нашу мужність іншим; що ми надійні, серйозні і готові захищати нашу країну всіма можливими способами», – сказав Гаврилов.

Заступник міністра оборони також ще раз закликав союзників надати Україні сучасні винищувачі – наприклад, F16. За його словами, немає іншого способу зупинити російську авіацію, що завдає ударів з глибокого тилу території Російської Федерації.

«Нам потрібно щось більш потужне (ніж наземні засоби протиповітряної оборони, – ред.), з можливістю далекобійного удару – аби збивати російські літаки на відстані понад 100 км» – заявив він. – «І ми наполягаємо на тому, щоб вони (винищувачі – ред.) були надіслані нам якомога швидше, тому що мова йде про порятунок життів цивільного населення».

Гаврилов не розкриває деталі та терміни майбутнього контрнаступу, але він впевнений: Україна виграє війну і обов’язково деокупує Крим.

«Можу тільки сказати, що ми робимо все можливе, щоб якомога швидше закінчити війну», – сказав він. – «Я дуже хотів би, щоб 2023 рік став роком перемоги».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *