ОСТАННІ НОВИНИ

Урсула фон дер Ляєн у День Європи приїде в Україну

Ольга Денисяка

|

У Європейській комісії привітали заяву України щодо відзначення 9 травня Дня Європи та підтвердили, що завтра президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн здійснить візит до Києва. Про це заявив речник Єврокомісії Ерік Мамер, повідомляє Укрінформ.

«Завтра президентка (Єврокомісії – ред.) буде в Києві, де зустрінеться з Президентом Володимиром Зеленським та підтвердить непохитну підтримку України з боку ЄС. Цей візит відбудеться в День Європи. У цьому контексті ми щиро вітаємо заяву Президента Зеленського, що 9 травня віднині буде відзначатися як День Європи і в Україні», – сказав речник.

Він також зауважив, що наступної неділі очільниця ЄК у німецькому місті Аахені виступить із промовою з нагоди присудження міжнародної премії «Шарлемань 2023» Володимиру Зеленському та народу України.

За словами Мамера, візит фон дер Ляєн в Україну буде зосереджений на всіх вимірах відносин між ЄС і Україною, зокрема у контексті процесу розширення ЄС. Водночас на цьому етапі Єврокомісія не має наміру надавати деталі щодо оцінки прогресу України на цьому шляху, оскільки висновки має робити Рада ЄС.

«Як ви розумієте, з міркувань безпеки ми будемо дуже стриманими щодо деталей цього візиту», – зауважив речник.

Він підтвердив, що Єврокомісія передала 11-й пакет санкцій ЄС проти росії на розгляд країн-членів, який зосереджений на імплементації обмежувальних заходів, що були вжиті проти росії, їх ефективності та запобіганні їх обходу за рахунок експорту з третіх країн.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський підписав указ, згідно з яким 9 травня Україна відзначатиме День Європи.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *