ОСТАННІ НОВИНИ

Кабмін підтримав зниження призовного віку в Україні

Анастасія Диняк

|

Кабінет міністрів підтримав пропозицію Міністерства оборони знизити граничний вік для військового призову з 27 до 25 років. Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук 5 травня.

За його інформацією, законопроект передбачає зміни в законі «Про військовий обовʼязок і військову службу», згідно з якими знижується вік призову на строкову служу до 25 років. 

«Схвалено проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про військовий обовʼязок і військову службу». Законопроектом передбачено внесення змін до статей 15, 18, 18-1, 37 ЗУ «Про військовий обовʼязок і військову службу», спрямованих на зменшення граничного віку перебування громадян на військовому обліку призовників з 27 до 25-річного віку», – йдеться в повідомленні.

Відповідні зміни запропонувало Міністерство оборони 4 травня. У відомстві вважають, що «тривале перебування на військовому обліку призовників під час дії воєнного стану призводить до того, що значна кількість придатних до військової служби громадян, які не мають статусу військовозобов’язаних, не може бути залучена до військової служби за призовом під час мобілізації».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *