ОСТАННІ НОВИНИ

Захисники знищили 19 російських дронів

Анастасія Диняк

|

Вночі 4 травня українські захисники ліквідували 18 з 24 «Shahed-136/131» та розвідувальний БпЛА противника. Про це повідомили у Генштабі ЗСУ.

Так, 4 травня росіяни знову атакували «шахедами» з північного напрямку (Брянська область) та з півдня – східне узбережжя Азовського моря. Окупанти застосували до 24 ударних дронів «Shahed-136/131».

Силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії з протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України, було знищено 18 ударних БпЛА.

«Бойова робота велась у північних, центральних та південних областях України. Застосовано зенітне ракетне озброєння, авіацію та мобільні вогневі групи у зонах відповідальності Повітряного командування “Південь” та Повітряного командування “Центр”», – йдеться у повідомленні.

За даними очільника Київської міської військової адміністрації Сергія Попко, Сили протиповітряної оборони збили всі ворожі безпілотники і ракети, які вночі атакували столицю. Обійшлося без жертв та руйнувань.

«Рашисти здійснили напад на Київ із застосуванням баражуючих бєприприпасів типу “Shahed” та ракет, ймовірно, балістичного типу. Остаточно тип застосованих ракет буде визначено після експертизи залишків. За попередньою інформацією, в повітряному просторі Києва силами ППО були знищені усі ворожі ракети та БПЛА. Дані уточнюються», – зазначив Попко.

Також 12 з 15 «Shahed-131/136» захисники знищили над Одесою. На безпілотниках росіяни написали «За Москву» і «За Кремль».

Три дрони поцілили у гуртожитки одного з навчальних закладів міста. Пожежу, яка спалахнула внаслідок попадання дронів, ліквідовано. Люди не постраждали.

Нагадаємо, за останній тиждень це вже четверта повітряна атака Росії іранськими дронами «Shahed».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *