ОСТАННІ НОВИНИ

США оголосили новий пакет допомоги Україні

Анастасія Диняк

|

У середу, 3 травня, Міноборони США оголосило про виділення чергового пакета військової допомоги для України на 300 мільйонів доларів. Про це повідомили у пресслужбі Пентагону.

Так, до пакету входять, зокрема, додаткові боєприпаси для систем HIMARS, додаткові гаубиці, артилерійські та мінометні снаряди, а також протитанкові засоби. Усе це виділять зі складів Пентагону.

Також Україна отримає протитанкові керовані ракети TOW, протитанкові ракетні комплекси AT-4 та Carl Gustaf та некеровані авіаційні ракети Hydra-70, стрілецьку зброю та боєприпаси до неї, вантажівки й причепи для перевезення важкої техніки.

«США продовжуватимуть співпрацювати зі своїми союзниками і партнерами з метою надання Україні можливостей для задоволення її нагальних потреб на полі бою і довгострокових потреб у безпековій допомозі», – зазначили у відомстві.

Зауважимо, це вже 37-й пакет допомоги від Пентагону для України з початку повномасштабної війни. Загальний обсяг військової допомоги від США становить близько 36 мільярдів доларів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *