ОСТАННІ НОВИНИ

На Дніпропетровщині затримали трьох колаборантів

Анастасія Диняк

|

На Дніпропетровщині затримали трьох мешканців, які заперечували збройну агресію РФ проти України. Усіх підозрюють у колабораціонізмі. Про це повідомили у пресслужбі Офісу генпрокурора.

Так, за даними слідства, після початку повномасштабного вторгнення РФ двоє проросійськи налаштованих мешканок міста Тернівка Павлоградського району розміщували антиукраїнські дописи із підтримкою загарбників. В них жінки заперечували тимчасову окупацію російськими військами частини території України.

Також викрито жителя Павлограда, який через власний акаунт у забороненій соцмережі опубліковував дописи, в яких схвалював проведення так званої «спецоперації» на території України та підтримував дії Росії.

Під час обшуків за місцями мешкання підозрюваних вилучено мобільні телефони та комп’ютерну техніку із доказами їх причетності до протиправної діяльності.

За процесуального керівництва Павлоградської окружної прокуратури усім трьом повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 1 ст. 111-1 КК України). Їм загрожує до 15 років за ґратами.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *