ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський підписав закон про заборону феєрверків

Анастасія Диняк

|

Президент Володимир Зеленський підписав закон, який забороняє салюти та феєрверки. Він набуде чинності через шість місяців. Про це йдеться на сайті парламенту.

Так, закон забороняє використання, продаж та передання у будь-який спосіб феєрверків класів F2, F3, F4. Документ набирає чинності через шість місяців з дня, наступного за днем його опублікування.

Зазначимо, феєрверки класу 2 мають низький рівень небезпеки та шуму, але не призначені для використання у житлових будівлях, клас 3 характеризується середнім рівнем небезпеки, а феєрверки класу 4 є виробами професійного використання, що мають високий рівень небезпеки.

Феєрверки класу F1 заборонено продаж особам, які не досягли 16 років. Також документ забороняє продаж та передання у будь-який спосіб сценічних піротехнічних виробів Т1 та іншої піротехніки низького рівня небезпеки (P1) дозволяється лише повнолітнім — від 18 років.

Нагадаємо, у квітні Верховна Рада у другому читанні підтримала законопроєкт про заборону використання і продаж майже усіх видів феєрверків та салютів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *