ОСТАННІ НОВИНИ

У Белграді школяр влаштував стрілянину в школі. Загинуло щонайменше 8 дітей

Андрій Котенський

|

В результаті стрілянини, яку влаштував 13-річний учень школи в центрі Белграда, загинули вісім школярів і охоронець, повідомляє BBC.

Учень сьомого класу відкрив стрілянину в одній зі шкіл Белграда. На цей час відомо про загибель восьми учнів та охоронця школи. Ще шестеро дітей та вчитель отримали поранення та перебувають у центрі невідкладної допомоги.

Інцидент стався близько 8 години ранку, повідомили у МВС Сербії.

«Поліція надіслала всі доступні патрулі, негайно виїхала на місце й затримала підозрюваного 13-річного учня школи», – йдеться у повідомленні відомства.

Через три години після стрілянини МВС Сербії повідомило, що загинули восьмеро дітей та охоронець, ще шість учнів і вчителька отримали поранення і зараз перебувають у центрі невідкладної допомоги. У більшості – вогнепальні поранення в ділянці грудей.

Стрілянина в школі викликала величезний шок у Сербії. Деякі батьки досі не знають долі своїх дітей, що не відповідають на телефонні дзвінки.

Попри поширене володіння зброєю, злочини, пов’язані з використанням вогнепальної зброї – явище відносно рідкісне у Сербії, а масова стрілянина в школах – взагалі нечуване.

Один з останніх випадків шкільної стрілянини в Сербії був зафіксований у вересні 2019 року у місті Велика-Плана, приблизно за 100 кілометрів від Белграда. Чоловік прийшов на урок філософії у середній школі з автоматом. Тоді пролунало два постріли, ніхто не постраждав.

За повідомленнями окремих сербських ЗМІ, хлопець міг перебувати під впливом наркотиків, а зброю взяв у батьківському сейфі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *