ОСТАННІ НОВИНИ

На Херсонщині окупанти погрожують депортацією тим, хто відмовився від паспортів РФ

Анастасія Диняк

|

Російські окупанти продовжують примусову паспортизацію населення тимчасово зайнятої території Херсонської області. Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ.

Так, щоб пришвидшити цей процес окупанти проводять демонстративні рейдові заходи, які мають на меті залякати місцеве населення можливою депортацією та відчуженням майна.

Зміст заходів полягає у тому, що до населеного пункту прибуває колона порожніх автобусів у супроводі представників ФСБ, які, посилаючись на нещодавно підписаний президентом РФ указ про депортацію з окупованих територій осіб без російського громадянства, ставлять людям радикальну умову: або відмова від українського паспорта на користь російського, або негайне виселення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше президент РФ Володимир Путін підписав указ, що дозволяє депортувати українців з тимчасово окупованих територій, якщо вони не погоджуються на російське громадянство.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *